Haal het maximale uit je website met Google Analytics 4!

Google Analytics Universal verdwijnt in juli 2023

Onder andere deze klanten stapten van Google Analytics Universal naar Google Analytics 4 over

Wat zijn de veranderingen ten opzichte van Universal Analytics?

Universal Analytics was gericht op sessies. Zodra een gebruiker op je website kwam werd er een sessie gestart. Alles wat de bezoeker deed tijdens zijn bezoek aan de website werd geregistreerd in deze sessie. GA4 is echter event gebaseerd. Alle acties die een bezoeker uitvoert op je website worden nu gevangen in een gebeurtenis. Hierdoor zullen bepaalde zaken anders gemeten worden in deze nieuwe versie.

Google Analytics 4 is er op ingericht om ook te werken als in de toekomst de third party cookies gaan verdwijnen. Zo is Google Signals een van de nieuwe koppelingen die gemaakt kan worden en bevat GA4 ook machine learning om eventuele gemiste data door het verdwijnen van cookies te kunnen opvullen.

Privacy van digitale bezoekers is al langer een punt van discussie. GA4 houdt hier dan ook meer rekening mee dan zijn voorganger deed. In UA kon je in principe de IP-adressen van bezoekers nog registreren (al werd dit ook ten strengste afgeraden). In GA4 zijn alle IP-adressen standaard geanonimiseerd om beter te voldoen aan de privacy behoeftes en wetgeving.

In de oude Google Analytics versie kon het voorkomen dat een persoon die een website eerst op zijn of haar mobiel bezoekt en daarna op desktop de website bezoekt, gezien werd als 2 gebruikers. In GA4 is de kans vele malen groter dat deze gebruiker nogmaals herkent wordt, waardoor de statistieken nauwkeuriger zijn.

GA4 biedt, zoals eerder al vermeld, machine learning. Zo detecteert GA4 automatisch grote afwijkingen in je statistieken en kan het systeem ook het verloop van je statistieken voorspellen.

GA4 implementeren door Ipsum Wise

Ipsum Wise helpt klanten te profiteren van de nieuwe Google Analytics 4 en de vele voordelen daarvan. Ons ervaren team biedt een implementatiedienst op maat, zodat jij niet zonder data komt te zitten als de oude versie straks vervalt. Wij verzorgen jouw volledige GA4 implementatie. Vanaf het aanmaken en instellen van het GA4 account, tot aan het aanmaken van belangrijke gebeurtenissen en metingen op jouw website.  We kunnen je ook helpen met het instellen van aanvullende diensten, zoals het instellen van e-commerce tracking.